Brandrobotar för kommunal räddningstjänst

15 mars 2022

Det släpps fler och fler rapporter om det ökade behovet av bättre arbetsförhållanden för räddningsarbetare. I WinGuards sammanfattning från deras workshop konstaterar de ett växande intresse för robotar inom räddningstjänsten. Räddningstjänsten Storgöteborg i samarbete med MSB släppte nyligen en rapport gällande robotar för kommunal räddningstjänst, där robotar återigen nämndes som en möjlig lösning till att förbättra arbetsförhållandena för de ute på fälten.

”Vi upplever också att intresset för robotik hos räddningstjänsterna är ökande, de flesta verkar dock vänta på att någon annan ska börja”
-Brandrobotar För Kommunal Räddningstjänst, 2022 av Räddningstjänsten Storgöteborg and MSB

Någon måste börja, så varför inte börja med Fumo?

Få räddningstjänster i Europa har implementerat robotik till sina arbetsmetoder, men intresset bara växer! Fumo är den enda lätta, skandinaviska roboten tillgänglig på marknaden, utvecklad i samarbete med de större svenska räddningstjänsterna och industrialiserad i samarbete med Scanfil Åtvidaberg i Sverige. Gjord tillsammans med räddningsarbetare för räddningsarbetare.

Det faktum att fler rapporter gällande robotik i räddningstjänsten publiceras visar på vikten av Fumo och validerar de 10 år som använts för att utveckla en robot som kan hjälpa räddningstjänsten på ett effektivt sätt. En lättanvänd medhjälpare som kan vara nyckeln till bättre arbetsförhållanden och säkrare insatser.

Låt oss inte vänta mer. Kontakta oss på info@realisator.se för att boka en demo där vi visar vad Fumo kan erbjuda världens räddningstjänster.

Front of NUC-report

Nyhetsarkiv