KEM 2022 – en nationell kemkonferens

14 november 2022

Fumo on a skylift

För 21:a året i rad arrangerade Räddningstjänsten Skåne Nordväst och Informationsbolaget, Sveriges största utbildare inom systematiskt brandskyddsarbete, KEM – en nationell kemkonferens för Sveriges blåljusorganisationer. Det var två fullspäckade dagar i Helsingborg med spännande möten och diskussioner där vi hade nöjet att medverka som utställare. Teknik, taktik och kompetens vid keminsatser uppmärksammades vid konferensen, likväl sjukvård samt omhändertagande vid kemiska olyckor. MSB var även på plats och presenterade sina nya vägledningar.

Flera större aktörer från privatindustrin såväl som internationella besökare visade ett tydligt intresse för Fumo. På konferensen presenterades även flertalet incidenter där vår bedömning är att Fumo kunde ha gjort skillnad; bland annat övningar vid gasdepåer där vårt spontana intryck är att det är mer säkert att ta hjälp av Fumo än att exponera sig för en farlig miljö.

Sammantaget var årets upplaga av KEM ett välarrangerat event där vi fick möta såväl etablerade aktörer som branschens framtid.

Nyhetsarkiv